contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

8 Nieuwendijk
Zuid-Beijerland, ZH, 3284 KR
Nederland

0186 - 66 10 50

 

Hofstede De Eendracht in een historische boerderij, gebouwd in 1774 en valt onder Monumentenzorg. Ons bedrijf is rustig gelegen net buiten het dorpje Nieuwendijk, vlakbij het natuurgebied Tiengemeten. Heleen woont daar met haar twee zonen sinds juli 2005. Inmiddels zijn ze de 6e generatie die op deze boerderij mag wonen.

U kunt bij ons uw veulen en/of jonge paard het hele jaar door stallen. Gezien de terug kerende klanten kunnen we er vanuit gaan dat zowel paard als eigenaar zich thuis voelt bij Hofstede De Eendracht. Eind september 2005 is de bouw van de groepsstallen gestart. Het welzijn van uw paard staat bij ons hoog in het vaandel. Wij streven ernaar om ons stalbeleid optimaal te realiseren. Zo werken we met de beste materialen, en zijn al onze boxen van Corton. Naast de exclusieve verzorging van onze paarden, besteden wij ook veel zorg aan het onderhouden van onze materialen. Hierdoor voldoen wij aan de eisen van de Stichting Veilige Paardensport en zijn we lid van de FNRS.

 

 

 

Opfok

Bij de Opfok maken we gebruik van de beste faciliteiten voor uw paard. Het gaat niet alleen om de beste stallen en materialen, ook voeding en medischezorg zijn heel vanzelfsprekend.


OPFOK
Het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van uw veulen en/of jonge paard om hem/haar in de opfok te plaatsen. Paarden zijn kuddedieren en de jonge paarden voeden elkaar spelenderwijs op. Bovendien maken wij uw veulen handmak. Dit houdt in; het wennen aan het halster, het poetsen, aan de hand stappen en vast zetten.


Zomerseizoen

Vanaf begin mei tot en met eind oktober worden de paarden in leeftijdsgroepen en geslacht ingeschaard. We beschikken totaal over circa 8,25 ha weiland van kleigrond. De weilanden rondom de boerderij zijn begrensd door een robuuste houten, veilige omheining en verder voorzien van schrikdraad. Tevens hebben we twee weilanden begrenst met permanentkabel van Gallagher in het naastgelegen dorp. Ook pachten wij nog weilanden in de uiterwaarden. De paarden die niet bij het bedrijf staan, worden met onze  2-paards IFOR Williams trailer naar het weiland gebracht.

Regelmatig worden de paarden verweid, zodat tussentijds de percelen gemaaid en gesleept kunnen worden. Tussentijds worden alle paarden bekapt en ontwormd. Zo besteden wij optimale zorg aan de gezondheid van de paarden.

Naast het inscharen van de jonge paarden, bieden we u ook de mogelijkheid om uw merrie met veulen bij ons te brengen.


Winterseizoen

 

In de winter staan de paarden in de grote 18de eeuwse schuur met vijf moderne ruime groepsstallen van Corton. Alle paarden zijn gehuisvest in groepen van 5 tot 8 paarden.

Wij bieden u de mogelijkheid uw veulen te laten opgroeien vanaf het afspenen t/m 2 ½ jaar (waarvan merries tot de leeftijd van 3 jaar). De groepsindeling wordt gemaakt op leeftijd, geslacht en dominantie. Als de groep gevormd is worden er geen nieuwe paarden toegevoegd. Net als in de zomer, wanneer de paarden dag en nacht buiten lopen, is ook in de winter beweging belangrijk voor uw paard. Daarom hebben we ruime gedraineerde paddocks, waarin de paarden dagelijks (behalve op zondag) vrij kunnen bewegen. Hierdoor behoudt uw paard ook in de winter een goede conditie.


De leidingen van het drinkwater zijn voorzien van een rondpompsysteem. In de winter wordt het water door het rondpompsysteem verwarmd, zodat de paarden ook bij vorst voldoende drinkwater tot zich kunnen nemen.

Het winterrantsoen bestaat zoveel mogelijk uit kuilgras van eigen grasland. Door zelf voor het inkuilen te zorgen is kwaliteit gegarandeerd en is het geheel stofvrij. De paarden worden voorzien van onbeperkt kuilgras. Daarnaast wordt het rantsoen aangevuld met krachtvoer en mineralen.

 

Röntgenlogische keuring.

Bij ons is het mogelijk om uw jonge paard röntgenlogisch te laten keuren. Omdat het in een vertrouwde omgeving is, levert dit voor het jonge paard de minste stress op.